(Echt)scheiden tijdens de coronacrisis

By 30 maart 2020augustus 16th, 2022Advocatuur Nieuws, Echtscheiden, Mediation

(Echt)scheiden tijdens de coronacrisis

 

EchtscheidingHoewel op dit moment de rechtbanken dicht zijn betekent dit niet dat u niet kunt (echt)scheiden tijdens de coronacrisis. Lopende zaken kan de rechtbank schriftelijk afhandelen. U kunt nog steeds scheiden als het lukt om met uw partner in onderling overleg tot afspraken te komen.

Door middel van mediation kunnen alle gevolgen van de echtscheiding worden besproken. Waar nodig kunnen er ook alimentatieberekeningen gemaakt worden. Alle afspraken kunnen in een ouderschapsplan en convenant worden opgenomen en aan de rechtbank worden toegezonden. De rechtbank zal nog steeds de echtscheiding uitspreken. De gesprekken kunnen plaatsvinden via Skype of Zoom. De praktijk wijst uit dat dit best goed werkt.

Tijdens het mediationtraject wordt er ook aandacht besteed aan de situatie waarbij ouders nog in een woning verblijven. Immers, op dit moment is het lastig om elkaar te vermijden. Er wordt met u samen naar oplossingen gezocht. Indien gewenst kan er ook met onze samenwerkende orthopedagogen worden gesproken.

Wij zullen ons in deze lastige tijden zo goed mogelijk blijven inzetten om u bij te kunnen staan. Uiteraard zijn wij er ook voor u om een luisterend oor te kunnen bieden, u te adviseren en de nodige tips te geven hoe met elkaar om te gaan in deze lastige Corona tijden. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur op 070 212 43 91. Per mail zijn wij bereikbaar op info@holstegeadvocatuur.nl.

Wilt u meer informatie over de actuele regels binnen de rechtbank, klik dan hier.

 

Update:

Inmiddels zijn de rechtbanken weer open en toegankelijk. De zittingen gaan weer door. Als een van de advocaten of een van de partijen corona heeft op het moment van de zitting, dan kan de zitting via Skype doorgang vinden.

De gesprekken waarin uw zaak besproken wordt, vinden weer fysiek plaats bij ons op kantoor. Uiteraard is een gesprek via Skype of Zoom ook nog steeds mogelijk.