Advocaat Floor Borger van der Burg-Holstege

In 2003 is Floor Holstege afgestudeerd in het civiele recht. Floor is lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediatoren (vFAS) en van de MfN (Mediation federatie Nederland). Daarnaast is zij ook aangesloten bij de VvCP (Vereniging voor Collaborative Professionals). Floor heeft een hele diverse praktijk met zeer uiteenlopende zaken op het gebied van familierecht. Zij geeft regelmatig cursussen en wordt vaak ingeschakeld voor een second-opinion. Ook treedt zij op als bijzonder curator. Floor behandelt veel internationale zaken en treedt veel op voor ondernemers en hoger opgeleiden.

Haar interesse heeft altijd bij het familierecht gelegen omdat het familierecht enerzijds emotioneel is, maar ook zakelijk en juridisch. De combinatie van deze twee aspecten maakt het familierecht heel interessant. In de loop van haar carrière heeft zij gemerkt dat het voor cliënten heel prettig is om zelf controle te houden over hun zaak, waardoor de focus van haar praktijk vooral is gericht op het vinden van oplossingen door middel van mediation. Voor kinderen is het prettiger om te zien dat hun ouders samen afspraken maken in plaats van een rechter. Floor werkt veel samen met (ortho)pedagogen en financieel deskundigen die eveneens gespecialiseerd zijn in het familierecht en die in het mediationproces (kunnen) worden ingeschakeld. Soms lukt het partijen echter niet om samen afspraken te maken en zal de gang naar de rechtbank gevolgd moeten worden. Een uitspraak van de rechter geeft, na een vaak langdurig conflict, veel rust.

Door haar gedegen kennis en ervaring kan Floor haar cliënten goed informeren, begeleiden en ondersteunen waarbij een persoonlijke benadering van cliënten als uitgangspunt wordt genomen. In de vaak zeer ingrijpende zaken is het belangrijk om terug te kunnen vallen op iemand die niet alleen een luisterend oor biedt, maar die ook de zaak inhoudelijk begrijpt.

Floor Holstege heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Personen- en Familierecht (Bijzondere curator, Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbescherming, mediation, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens:

mr. F. Borger van der Burg-Holstege
fholstege@holstegeadvocaten.nl
070 – 212 43 91
06 – 48 59 10 15