Yasmin Roosch

Advocaat Yasmin Roosch

Yasmin heeft de master Civiel recht en Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden afgerond. Tijdens haar studie heeft zij vrijwilligerswerk gedaan bij de Rechtswinkel Alphen aan den Rijn en Villa Pinedo. Verder heeft zij stage gelopen bij twee advocatenkantoren gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht. Sinds januari 2022 is Yasmin werkzaam bij Holstege Advocaten en Mediation. 

Zelf kreeg Yasmin al op jonge leeftijd met het familierecht te maken, omdat haar ouders zijn gescheiden. Als gevolg hiervan raakte zij al vanaf kleins af aan geïnteresseerd in wat een scheiding inhield en welke rechten en plichten hierbij komen kijken. 

Haar interesse in het personen- en familierecht werd verder versterkt door verschillende familierechtelijke vakken tijdens haar opleiding. Aangezien zij zich verder in het familierecht wilde verdiepen heeft zij zowel haar bachelor- als masterscripties geschreven over onderwerpen binnen dit rechtsgebied. De verhaalsmogelijkheden voor schuldeisers in het nieuwe huwelijksvermogensrecht, de positie van ongehuwde samenwoners in het erfrecht en de stem van het kind in verhuisgeschillen kwamen in de scripties aan bod. 

Yasmin is erg gedreven en werkt gestructureerd, geconcentreerd en nauwkeurig. Verder krijgt zij er energie van om mensen te helpen, adviseren en begeleiden. Hierbij kan zij haar eigen ervaringen door de scheiding van haar ouders op een positieve manier inzetten. Verder vindt Yasmin het erg belangrijk om de belangen van kinderen voorop te stellen wanneer zij in een procedure zijn betrokken. Een scheiding heeft immers een groot effect op kinderen en het dient voorkomen te worden dat kinderen een speelbal worden van de strijd van de ouders. 

Yasmin heeft een grote passie voor het familierecht. In de toekomst hoopt zij de opleiding tot scheidingsmediator te kunnen gaan volgen. Mediation is immers een mooie manier om in onderling overleg tot goede afspraken te komen. 

Contactgegevens:

mr. Y.R. Roosch
yroosch@holstegeadvocaten.nl
070 – 212 43 91