“Gezinnen stabieler als ouders getrouwd zijn”

By 27 mei 2013november 14th, 2020Advocatuur Nieuws

220px-Weddingring_2007-6-23-1

Gezinnen met getrouwde ouders vallen minder snel uit elkaar dan gezinnen waarin de ouders ongetrouwd zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van een Britse denktank. Het onderzoek is gebaseerd op een volkstelling uit 2001 en resultaten van een door de Britse overheid gesteunde enquête onder 40.000 gezinnen.

De helft van alle Britse kinderen die dit jaar geboren worden, zullen niet meer bij beide ouders wonen als ze 16 jaar zijn.

Voor pasgeboren kinderen wiens ouders niet getrouwd zijn, ligt dit percentage op maar liefst 90 procent, zo meldt Daily Mail.

 

Burgerlijke status

 

Op dit moment leeft zo’n 45 procent van de Britse tieners tussen de 13 en 15 jaar niet bij beide ouders. Van de ouders die nog wel bij elkaar zijn, is 93 procent getrouwd. De kans dat een gezin uit elkaar valt, is dus veel groter als de ouders niet getrouwd zijn.

De resultaten werden gepresenteerd door onderzoeker Harry Benson van de Marriage Foundation-denktank. “Het rapport geeft hard bewijs dat getrouwde ouders stabieler zijn dan ongetrouwde ouders. Burgerlijke staat speelt een cruciale rol in het breken van een gezin”, aldus Benson.

 

Minder huwelijken

 

De afgelopen jaren zijn ongetrouwde ouders steeds vaker verantwoordelijk voor een gezinsbreuk. In 2001 kwam een kwart van de gezinsbreuken voor bij gezinnen met ongetrouwde ouders. In 2012 lag percentage al op de helft.

 Door: NU.nl/Vrouwonline