(Echt)scheiden tijdens de Coronacrisis

By 30 maart 2020november 14th, 2020Advocatuur Nieuws, Echtscheiden, Mediation

Hoewel op dit moment de rechtbanken dicht zijn betekent dit niet dat uw echtscheiding geen doorgang kan vinden. Lopende zaken kunnen schriftelijk worden afgehandeld door de rechtbank en er kan nog altijd gescheiden worden indien partijen ervoor kiezen om in onderling overleg tot afspraken te komen.

Door middel van Mediation kunnen alle gevolgen van de echtscheiding worden besproken en waar nodig kunnen er ook alimentatieberekeningen gemaakt worden. Alle afspraken kunnen in een ouderschapsplan en convenant worden opgenomen en aan de rechtbank worden toegezonden. De rechtbank zal nog steeds de echtscheiding uitspreken. De gesprekken kunnen plaatsvinden via Skype of Zoom. De praktijk wijst uit dat dit best goed werkt.

Tijdens het mediationtraject wordt er ook aandacht besteed aan de situatie waarbij ouders nog in een woning verblijven. Immers, op dit moment is het lastig om elkaar te vermijden. Er wordt met u samen naar oplossingen gezocht. Indien gewenst kan er ook met onze samenwerkende orthopedagogen worden gesproken.

Wij zullen ons in deze lastige tijden zo goed mogelijk blijven inzetten om u bij te kunnen staan. Uiteraard zijn wij er ook voor u om een luisterend oor te kunnen bieden, u te adviseren en de nodige tips te geven hoe met elkaar om te gaan in deze lastige Corona tijden. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur op 070 212 43 91. Per mail zijn wij bereikbaar op info@holstegeadvocatuur.nl.