Floor Borger van der Burg-Holstege

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Leiden (2003) in het civiele recht. Mijn interesse heeft altijd bij het familierecht gelegen. Een echtscheiding is emotioneel maar ook zakelijk en juridisch. De combinatie van deze twee aspecten maakt het familierecht heel boeiend en soms ook best lastig. In de loop van mijn carrière heb ik bemerkt dat het voor cliënten heel prettig is om zelf controle te houden over hun zaak. Mediation biedt dan echt een uitkomt. Voor kinderen is het ook veel prettiger om te zien dat hun ouders samen de afspraken over de kinderen maken in plaats van dat een rechter de knoop doorhakt. Soms kan dit niet en zal de gang naar de rechtbank gevolgd moeten worden. Een positieve uitslag van een vaak langdurig conflict geeft dan veel rust.

Ik ben naast advocaat tevens mediator. Het zijn twee verschillende functies. Als mediator treed ik niet als advocaat op en ben ik eenmaal als advocaat bij de zaak betrokken dan word ik niet daarnaast ook mediator. Mijn kennis en begrip van het familierecht betrek ik uiteraard wel in het mediationproces waardoor ik de door partijen gemaakte afspraken ook juridisch inhoudelijk kan toetsen indien dit gewenst is. Mijn mediationervaring komt aan de andere kant ook vaak van pas in gesprekken met de tegenpartij.

Ik ben lid van de Vereniging voor Familierechtsadvocaten en scheidingsmediatoren (vFAS) en van de MfN (Mediation federatie Nederland. Ik heb bij verschillende familierecht advocatenkantoren gewerkt. In 2011 ben ik  gestart met mij eigen kantoor. Dit is altijd een grote wens van mij geweest. Ik heb een hele diverse praktijk met zeer uiteenlopende zaken op het gebied van familierecht. Ik geef regelmatig cursussen  en wordt vaak ingeschakeld voor  een second-opinion.

Naast advocaat en mediator ben ik ook bijzondere curator. Een bijzondere curator treedt op voor de belangen van de kinderen in een procedure die bij de rechtbank loopt. Dit kan gaan om afstammingszaken zoals erkenning van kinderen, gerechtelijke vaststelling van het vaderschap  of de ontkenning van het vaderschap. Ook wordt een bijzondere curator ingeschakeld bij vechtscheidingen waarbij partijen de belangen van de kinderen uit het oog dreigen te verliezen.

Door mijn kennis en ervaring kan ik mijn cliënten goed informeren, begeleiden en ondersteunen waarbij een persoonlijke benadering van cliënten als uitgangspunt wordt genomen. In de vaak zeer ingrijpende zaken is het belangrijk om terug te kunnen vallen op iemand die niet alleen een luisterend oor biedt maar ook de zaak inhoudelijk goed begrijpt. In familierechtszaken zijn deze beide aspecten vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden.